Vilken blåsning*

Jag hade hämtat Kris på jobbet,  i ett fruktansvärt regn! Körde ganska snabbt , men på ett ställe var vattnet påtagligt högt, så jag saktade in! Det är liksom då man tackar någon däruppe, för runt hörnet stod tant polisen och vinkade in mig!

”Körkort- och alkohol-kontroll” sa hon glatt!  Jag log tillbaka, men blev konstigt nog nervös! Hjärtat tickade,  så jag trodde att det både syntes och hördes. ( Första gången jag blivit stoppad över huvudtaget på alla dessa år!)

I huvudet gick tankarna, ”har jag druckit eller ätit något som kan ge utslag”?  Så dumt eftersom jag druckit  bara några glas öl o vin på två år, och då under större festligheter,nu för typ hur länge sedan som helst!

Nåväl, det gick så klart bra!

Konstigt bara att man kan känna sig skyldig bara man möter en polis?

IMG_0784.jpg

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

8 svar på Vilken blåsning*

 1. Bitte skriver:

  Ja jag skulle nog också bli nervös för jag närmar mig 50 och har aldrig hamnat i någon kontroll.Vet en tjej som bara är lite över 20 år och hamnat i kontroller 15-20 ggr redan.

 2. MizzLiz skriver:

  Förstår precis hur du kände. Jag har blåst en enda gång på 25 år och jag fullkomligt skakade som ett asplöv fast jag visste att det under inga omständigheter skulle kunna ge utslag. När jag körde därifrån så var bena så veka så att jag fick problem med både koppling och gas… Hjärnan spelar en verkligen spratt ibland =)Kram

 3. mogi skriver:

  Ja, poliser kan verkligen sätta skräck i folk…Kommer ihåg en gång för länge sedan.. si så där 14-15 år sedan när jag var på hemväg från närmaste samhälle. A satt bak och hade hakat av sig bältet, när jag får syn på polisen några hundra meter bort… F som var lilliten skrek som en gris… hade tappat nappen och var hungrig.. ”Tvärnitade” och kastade mig mot bakdörren för att smyga på bältet (ser i ögonvrån hur oroliga poliserna blir.. en halvtom halft springer mot bilen.. ser avvaktande mot mig…Som stoppar in nappen, tar plats vid ratten och kör vidare..Naturligtvis blir jag stoppad, kommer inte ihåg vad de kollade… sa bara.. att lillan tappat nappen och skrek…Antar jag skrämde skiten ur dem också med min tvärnit… Var jag nån som hämtade hagelbössan? Eller var jag nån som skulle vända och smita?Kan i övrigt inte minnas att jag blivit stoppad mer än 2-3 gånger på alla dessa år… bara för att blåsa eller koll av körkort…Äsch nu vart det en mindre roman igen, förlåt!Kraaam från Mogi

 4. Ullis skriver:

  Visst är det märkligt det där…Att man blir nervös fast man inget gjort..Jag har haft körkort i 25 år och bara blivit stoppad en gång.Det var en stickprovskontroll,och jag blev alldeles svettig..Polisen säger att jag ska blåsa och jag krånglar med att ta ur mitt tuggummi jag hade i munnen..Tappar det i knät, och det höll på att fastna på fingrarna när jag skulle ta bort det..Sen blåser jag…INGET HÄNDER..Du får ta i lite säger polisen..Jag tar i så jag blir sprickfärdig,tappar liksom greppet med munnen så det låter som en jätteprutt..Jag skäms och vet inte vart jag ska titta..Då säger polisen:”Jag känner igen dig..Det är Ullis va?Kanske skulle det vara lättare för dig att känna igen mig utan uniformen”Då hör jag kollegan som försöker kväva ett skratt.Det visade sig att det var en granne ”i byn” där jag bor…Han flinar varje gång jag ser honom (det är ca: 2 år sen nu) :-)))))

  • Ru* skriver:

   hahaaaaaa! ” Fick en bild”, ser dig fumla med tuggummit. Pruttljud är alltid roliga, skönt att kunna bjuda en polis på ett gott skrattSååå typiskt att det var någon du kände

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *