Vi har nog inte förstått

 

Som de flesta säkert vet, har min man varit sjuk i ett par år. Det har varit tungt och tyst då han tillbringade den mesta tiden i sängen!  Det är tufft att gå in i väggen! Det drabbar alla i familjen, så klart!

Som allt annat har det blivit en vana, jag har mitt att kämpa med och det har jag gjort med blandade resultat 🙂 Det har flutit på i alla fall.

Det är lite mer än ett år sedan vi flyttade in i vår lägenhet som vi drömt om att få bo i! Samma dag vi skrev kontrakt blev Ludde svårt biten av en schäfer, som visade sig  bo hos vår nya granne. :-/ Efter överenskommelse med ägarna får deras hund inte vistas ute utan munkavle! Nog om det!

wpid-2012-11-26-21.15.17.jpg

wpid-2012-11-26-19.01.47.jpg

När vi flyttade in vägrade Ludde vara någon annanstans än i sovrummet, förutom då han åt i köket!  Vi har varit övertygade om att det berodde på att han kände av energin av hunden under oss.

Nu har Kristoffer arbetstränat några månader 2-4 timmar/dag och började så sakteliga må bättre. Ludde har legat  i sin korg i sovrummet så fort vi kommit in från promenaderna.

I måndags började Kris ett nytt arbete, fulltid. Han är piggare och gladare , så klart är han riktigt trött när han kommer hem! Helt ok, allt börjar vända åt rätt håll.

Idag när jag stod och lagade lunch i köket hörde jag ett tassande bakom mig. Jag blev jätteglad och småpratade med vovven, medan jag pysslade. Plötsligt gick han och lade sig på sin Köksmatta och kopplade av. 🙂

Myyys

Älskade lille vän

Åh! Den har legat där sedan vi flyttade in men han har inte självmant lagt sig på den innan!

Nu förstår jag! Han har vaktat Kristoffer som är hans käraste vän, kollat hur han mådde!

Nu låg lille Ludde hos mig hela tiden jag var i köket, han fick korv, mycket beröm och kärlek! Grannens hund skällde emellanåt, som han alltid gör, men det bekom inte Ludde!

När jag gick in i vardagsrummet gick han in i sovrummet och lade sig i korgen. Nu väntar jag med spänning på att allt skall släppa och att han kommer in och umgås med mig  där jag är!

.

Det här inlägget postades i AftonbladetBlogg, dog, familj, Hund, Jack Russel och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

16 svar på Vi har nog inte förstått

 1. bren skriver:

  Very happy things are better ! 🙂

 2. Sirpa Hotti skriver:

  Lilla Ludde <3

  Dom där små fyrbenta har någonting som vi inte alltid förstår på en gång.. En intuition om att det inte står riktigt rätt till hos någon som dom älskar..

  Kram <3

  • rubilder skriver:

   Ja det är ju så fint! Har bara inte fattat, jag skall ärligt säga att jag först var jätteirriterad på att han inte ville vara med mig, men gav upp! Nu skäms jag lite! Kraaam <3

 3. Sirpa Hotti skriver:

  … ja och skönt att Kristoffer mår bättre =)

 4. MHz skriver:

  Hundar är helt otroliga! När Mia gick igenom sin cancerbehandling, innan vi flyttat ihop, så lämnade inte Rambo hennes sida då hon var hemma och mådde dåligt mellan behandlingarna! Han låg bredvid henne i sängen och vaktade henne som en hök.

  • rubilder skriver:

   Ja det är otroligt vad de känner!Vilket stöd de är!
   Jag har varit helt blind? Var helt inne på hunden under!

 5. Hannah skriver:

  SV: Otroligt smärtsamt, dom som inte varit med om det kan inte ana hur det känns faktiskt. Exakt, det kommer aldrig att hålla i längden, så det är lika bra att dra sig tillbaka direkt och lämna skiten. Någon som behandlar en som skit genom att vara otrogen förtjänar inte ens tid, man får aldrig tillbaka den. Självklart finns det bra killar, och jag hoppas min Victor är en av dom. 🙂

 6. Tant Otto skriver:

  Åh lille Ludde..inte för intet som det sägs att hunden är människans bästa vän 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *