Skaldjurswok på mitt vis

Idag blev jag sugen på skaldjur. Då Kristoffer inte är så glad i den maten gör jag bara till mig själv.

Vi har upptäckt Hirs! Så mycket godare än ris.

img_1293-2
.
 
Det är lite mer jobb med att tillreda men det blir en vana.

1dl Hirs o 3 dl vatten kokas upp, sila av vattnet och häll i nytt fräscht vatten igen (3dl) häll i lite salt. Låt koka under lock på svag värme 10 minuter. Lyft av kastrullen och låt det stå och svälla i ca tio minuter.

Ingredienser

Ingredienser

Idag använde jag färdiga frysta Wokgrönsaker som jag fräste upp i olja, när de var lagom lade jag i skaldjuren och rörde om. Hällde i Thai Sweet chillisås och kryddade med chiliflingor, limezest o Ingefära. Pressade ut en halv lime och hällde över maten . Klaaaart!

Färdigt att äta

Färdigt att äta

 

Det var ljuvligt gott
.

.

Det här inlägget postades i KOL, Kolestrol, mat, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *