Dags att vända blad

Det har varit många jobbiga år med ständiga infektioner i luftvägarna. Jag har som mest varit frisk i typ en vecka i stöten mellan de dåliga perioderna.  Har åkt in akut fått kortison eller penicillin och så har det varit ok en vecka, typ. Detta året har varit värre än innan, därav knappt bloggande.  Har liksom inte haft något att blogga om.

Nu har jag fått hjälp! En läkare tog min situation på allvar då ingen medicin bet på sista infektionen. Lungorna pep och lät och jag hostade som en vansinnig. Fick åka ambulans från vårdcentralen till lasarettet där de började undersökningarna.

Jag har fått KOL. Får betala för mitt tidigare leverne.

img_20161008_11482074

 

 

Jag är inte ledsen eller bitter, bara glad att jag äntligen får hjälp.

Redan efter första kapseln medicin jag inhalerade kände jag skillnad och har hållit mig helt ok i snart sju veckor . Fatta va gott! Är ute och går långa promenader varenda förmiddag och orkar göra det.

Då kom nästa smäll, mina blodfetter är alldeles för höga och med min bakgrund så är det dags att utöver medicinering byta livsstil totalt. Bort med rött kött, mjölkprodukter, fett o godis. Pust!

Först rasade jag totalt, kände att livet liksom miste sin mening. Älskar ju god mat och dryck. Lunchar gärna ute…

Men jag är Annica och Annica är stark. Jag fixar detta med. Det får bli en ny livsutmaning.

Jag tänkte dela med mig av mina recept här och hoppas att det skall sporra mig att hitta på en massa gott att tillaga!

img_1175-2
.

Det här inlägget postades i AftonbladetBlogg, livsglädje och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

12 svar på Dags att vända blad

 1. Isak skriver:

  You go, mamma!

 2. Lopploella skriver:

  You rock girl!!! Galet imponerad av din styrka & handlingskraft. Möjligheter var ordet. Stor kram❤️❤️

 3. Fatou Darboe skriver:

  Hej Annica! Det var ett tag sedan jag hittade hit. Ser att du har det tufft nu. Jag fick själv diagnosen KOL för ca ett och ett halvt år sedan. Andra graden. Det var ett tufft besked att få, det måste jag säga, men egentligen hade jag vetat länge, men det är en annan sak att få det så där tydligt, svart på vitt. Var och gjorde om spiromitrin härom veckan och med medicinering och lite ändrat liv så stod jag kvar i samma stadie men med något bättre resultat. Förstår att den andra delen känns tuffare då det blir så konkreta ändringar av sånt du tycker om. Hoppas du blir bättre och framför allt att du känner dig bättre. Varm kram! (OBS! Det finns en fb-grupp som heter Vi som har KOL. Den är bra att ha, om du själv vill, förstås.) Varm kram, styrka och kärlek till dig! ❤ ❤ ❤

  • rubilder skriver:

   Heeej! <3

   Åh så du har det med. Ja det blir en chock först, men jag reagerar så bra på Spiriva att jag nästan känner mig bra. 🙂
   Väntar svar på datortomografin för att veta hur långt det gått!
   Ska gå med i gruppen, alltid fint med stöd från dem som vet hur det är!
   Varma kramar och en önskan att du får må bra !

 4. Sirpa skriver:

  Älskade du <3

  Alla gånger du fixar det.. och ser fram emot lite nyttiga recept.. 🙂

  Varm Kram <3

 5. cathrin bellini skriver:

  Men lelle Vännen…
  dU FIXAR detta, med din inställning så kan du möta Livets motgångar med en pansarutrustning av styrka. Så klart alla dagar skiner inte solen…men kämpa på.
  Vår familj drabbades hårt av sonens sjukdom och mycket har det gråtits tills jag insåg att vi MÅSTE stå starka.
  Kramar i massor ,,,,,,,,,,,,,,

  • rubilder skriver:

   Heeej! <3
   Jag känner mig stark och har släppt ynkligheten 😉 . Ser bara framåt!
   Jag är så ledsen att ni har haft det jobbigt och hoppas att det går bra för sonen.
   Saknar dig massor men har inte mått bra på flera år.
   Varmaste kramarna <3

 6. Bren skriver:

  Annica, I am glad they figured out what’s wrong so you can breathe easier. Hugs!
  Looking forward to your recipes!
  Bren

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *